Minek után elég feszes az időbeosztásunk és napi 20-30 km-eket kell megtennünk úgy döntöttünk (Martin hathatós közbenjárása után), hogy tartunk egy lazább pihenőnapot. Emellett szólt az is, hogy Ribadeo az utolsó település ahol az óceánra vethetjük tekintetünket, és végleg elbúcsúzhatunk jó barátunktól (akibe mellesleg nem sok örömünk volt, mert irgalmatlan hideg...).

Ahhoz, hogy jó korán elkezdődjön a pihenés és szieszta, korán oda kellett érni Ribadeoba (ahol elviekben egy szuper albergue vár konyhával és tengerparttal, legalábbis Martin könyve szerint). Így felkeltünk jó korán és ezt a kapitális 13 km-t megpróbáltuk megtenni a lehető legrövidebb időn belül. Az albergue-ben rejlő konyha új aggályokat és izgalmakat keltett, hiszen a lányok ismét akciózhattak, minek után Martin spagettije oda-vissza verte az övéket. Volt mit renoválni tehát a becsületükön. A megérkezéssel együtt rögtön szembesültünk azzal, hogy a szálló azért annyira nem jó, a tengerpart is jó 1 km-re van tőle ezekből pedig arra következtettünk, hogy még egy ilyen precíz német utikönyvnek sem lehet hinni. Mindezek ellenére sok szép emlékkel gazdagodtunk itt is, és ezúttal a dícséretekkel sem kell fukarkodnunk.
Először is Mozsi ezt az utat minden "nyafogás" nélkül megtette és bár a többiek (konkrétan a vicc-killer Sanyi) rászálltak az először még minden bizonnyal vicces "férfiatlan viselkedés-kifejezésre" nem árt, ha megjegyezzük, hogy ez az állítás nem rendelkezett sok alappal. (persze azóta a félresikerült vicc óta Mozsi irgalmatlanul bunkó a cikkíróval, így a kiigazítás nem épp belülről jövő őszinteség eredménye.)
No de vissza a szép dolgokhoz. Érkezés után rendbeszedtük magunkat, utána irány a bolt, majd a három sportkedvelő (Sanyi, Mozsi, Putnoki) megnézte a Forma 1 időmérőt ezalatt a lányok és Bálint bevásároltak az ebédhez, a terv paprikáscsirke volt. No mivel már csorgó nyállal várják a hátam mögött a dícséretet ugorjunk is az ebéd jellemzésére: frenetikus volt. Ez ébresztett minket rá arra mennyire is hiányzik az otthoni konyha és ízek. A pláne ebben az volt, hogy minden segítség nélkül sikerült ilyet alkotni a lányoknak, akiknek dicsfénye legyen elég ennyi sorban. (Martin is el volt ájulva, de ezt tényleg nem szeretném tovább ragozni...) Miután tele volt a hasunk elmentünk az orbitális élvezeteket tartogató strandra, ahol igazi csontig hatoló fájdalomban lehetett részünk mikor bementünk a jéghideg vízbe. Mindezek ellenére mindenki úszott a vízben és tényleg sikerült jól éreznünk magunkat még itt is. A napot esti városnézéssel koronáztuk meg, nagy szerencsénkre épp fesztivál volt a városban ebből két dolog derült ki számunkra: 1 rohadt jó lehet itt végig mulatni egy estét 2. a spanyolok mindezek ellenére hihetetlenül passzívnak mutatkoznak ezen tevékenységen belül (egy spanyol együttest elhallgatva például mi voltunk a leghangosabb nézők, pedig mi aztán tényleg nem értettünk belőle semmit....). Visszatérve a szállásra összepakoltunk a másnapi komolyabb túrára, majd szemünk előtt futott be a világ legrémisztőbb zarándoka (aki talán egy P. Howard könyvből ugrott ki). Mindezen élményekből próbáltunk kedvet és erőt szerezni magunknak az előttünk álló akadályokhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://buencamino.blog.hu/api/trackback/id/tr332196638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása